Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wielu zna i robi. Obiecałam i pisze przepis.
Ostatnio w gotowaniu idę na łatwiznę i szukam sposobów na to, jak szybko przy...
Odsłon: 1411
Proste ciasto w formie tortu do niedzielnej kawy.
Odsłon: 75
Jeśli znudziły wam się tradycyjne kotlety, polecam kotlety drobiowe z dodatki...
Odsłon: 72
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 275
Piękna sałatka pełna smaku i kolorów. Pieczona dynia, suszone pomidory, grana...
Odsłon: 68
Ostatnio w gotowaniu idę na łatwiznę i szukam sposobów na to, jak szybko przy...
Odsłon: 1411
Proste ciasto w formie tortu do niedzielnej kawy.
Odsłon: 75
Jeśli znudziły wam się tradycyjne kotlety, polecam kotlety drobiowe z dodatki...
Odsłon: 72
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 275
Piękna sałatka pełna smaku i kolorów. Pieczona dynia, suszone pomidory, grana...
Odsłon: 68
Składniki
Zalewę gotujemy razem z obraną i pokrojona w piórka cebulą. Odstawiamy do ostudzenia.
Rybę oprawić w razie takiej konieczności, podzielić, przyprawić, moczyć w rozmąconym jaju i obtoczyć w bułce. Smażyć na tłuszczu lub oleju na zloty kolor. Odstawić do ostygnięcia.
Ryby luźno ułożyć w słoiku zalać zalewą dodać kilka piór cebuli. Wytrzeć do sucha zakrętki i zakręcamy.Pasteryzujemy jak przetwory w garnku. Wstawiamy słoiki do zimnej wody w wyścielonym garnku jakąś szmatką . Gotujemy na małym ogniu do pojawienia się bąbelków w słoiku wtedy od razu je wyjmujemy.